Volg Wenteling:        
Mail Wenteling:         info@wenteling.nl
Bel Wenteling:           06-53905386

 

VRAAG JEZELF EENS AF…

Merk je dat je gedachten alle kanten op schieten? Kun je moeilijk van het moment genieten? Ervaar je veel stress? Heb je het gevoel te worden geleefd? Vind je het lastig om echt naar een ander te luisteren? Heb je behoefte aan meer rust (in je hoofd)? Wil je bewuster in het leven staan? Wil je meer leren loslaten? En veerkrachtiger in het leven staan? Wil je je motivatie (her)vinden om je passies waar te maken?

HOE LEEF & WERK JE MINDFUL?

Als je ‘ja’ hebt geantwoord op 3 of meer van de bovenstaande vragen dan is deze mindfulness cursus een goede stap voor je. Mindfulness leert je een staat te cultiveren waarin je volledig en aandachtig aanwezig kunt zijn in het nu, waarbij je zonder oordeel aandacht geeft aan wat er gebeurt. En dat brengt uiteindelijk meer geluk. In deze cursus ga je stapsgewijs aan de slag om mindfulness technieken en meditatie in je dagelijks leven te integreren en meer volgens mindfulness principes te leven en ook werken.

 

 

MIX VAN HERSENWETENSCHAP, MEDITATIE EN EMOTIONELE INTELLIGENTIE

Deze cursus is gebaseerd op de Mindfulness Based Emotional Intelligence (MBE) methode van Bridgeman, die mede ontwikkeld/verfijnd is door docent Roy Wenting. De MBE methode is geaccrediteerd door de Vereniging Voor Mindfulness (VVM). De MBE methode is geïnspireerd door zakelijke meditatieprogramma’s bij multinationale ondernemingen zoals Google (Search Inside Yourself) waarbij een mix van hersenwetenschap, meditatie en emotionele intelligentie wordt gebruikt om de impact van mindfulness meditatie te begrijpen, ervaren en integreren. Daarmee onderscheidt deze cursus zich van andere mindfulness programma’s die gestoeld zijn op de meer therapeutische basis MBSR/MBCT. Mindfulness trainer Roy (zie foto hieronder) gaf soortgelijke trainingen aan professionals binnen organisaties zoals RTL, Nestlé, Rijksvastgoedbedrijf, SAP, Openbaar Ministerie en Engie.

 

EFFECTEN

 • Meer aandacht en focus;
 • Met meer ontspanning door leven en werk;
 • Begrip van hoe je brein en zenuwstelsel werken;
 • Bewust je brein en zenuwstelsel positief beïnvloeden;
 • Mindfulness principes toepassen in dagelijks leven;
 • Mediteren met regelmaat;
 • Vergroot zelfbewustzijn;
 • Beter zelfmanagement;
 • Mentale veerkracht bij veranderingen of dynamische situaties;
 • Meer emotionele intelligentie;
 • Empathie & compassie richting anderen;
 • Verbetering van slaapkwaliteit en geheugen.


DEELNEMER ERVARINGEN


“Veel informatie over het waarom. Onderzoeken goed toegelicht en overtuigend. Veel praktijk oefeningen geleerd.” 

“Deze cursus heeft me heel bewust gemaakt en veel inzichten gegeven, fijn!” 

“Meditatie en met name ademhalingsoefeningen brengen je in het nu, los van alle situaties, drama en hectiek. Het hervinden van innerlijke rust.” 

“Elke avond gaf stof tot nadenken over hoe je leeft, wie je bent en hoe je naar anderen wilt zijn. Het sterke punt is dat je het leven wat beter begrijpt.” 

“Heldere uitleg van vele facetten van mindfulness. Goede afwisseling tussen theorie en oefeningen. Goede presentatie.”

“In het programma zaten verschillende stilte momenten en het viel me op wat stilte doet met zo’n groep. Het intensiveert de beleving geweldig.” 

“Met vrij eenvoudige oefeningen is het mogelijk om rust (op de plaats) te hervinden.”

PRAKTISCHE ZAKEN

 • DATA: 6 vrijdagavonden waarvan de data nader te bepalen vanaf september 2020.
 • LOCATIE: Heiackerdreef 14, 4847 BX Teteringen. Fietsenstalling is aanwezig. Parkeren kan in daarvoor bestemde parkeerplaatsen in de wijk om de hoek aan Heiackerdreef/Lange Akker (2 minuten lopen).
 • PRIJS: € 300,00 incl. schrijfboekje, thee en lichte versnapering tijdens de avonden, digitale hand-outs, een persoonlijke buddy en toegang tot een intervisie app tijdens de cursus.
 • KLEDING: Comfortabele kleding, bijv. joggingbroek, t-shirt en lossere trui. I.v.m. hygiëne is het dragen van sokken verplicht.
 • TOELATING: De cursus mindfulness is voor iedereen toegankelijk, zowel beginners als gevorderen. Heb je specifieke klachten, geef dit aan bij inschrijving.
 • DEELNEMERS: Minimaal 6, maximaal 12.

 

Aanmelding cursus mindfulness najaar 2020

BLIJF OP DE HOOGTE: ONTVANG DE NIEUWSBRIEF

Ontvang periodiek de Wenteling nieuwsbrief per mail en blijf op de hoogte van alle nieuwe yogalessen, mindfulness cursussen, stiltedagen en andere evenementen van Wenteling in de toekomst.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!